Axfood återkallar Salmonellasmittad kryddblandning
Axfood återkallar ett parti provencalsk kryddblandning av märket Spice Field eftersom rutinanalys påvisat Salmonella. Inga sjukdomsfall har rapporterats.
Partiet har bäst före-datum 30-08-2014 och lotnummer 1072912
För ytterligare information kontakta Ingmar Kroon, presschef Axfood AB,
0702-898983.
0702-898983.
Ur nyhetsarkivet 2011-09-30
Hämtat från; http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Axfood-aterkallar-salmonellakryddad-kryddblandning/
Tenta! 2011-09-26
Nu är det inte långt kvar till första tentan är avklarad. Kan verkligen säga att jag går in i min egen värld när det är tentadax. Allt blir så fixerat kring det tentan handlar om, man ser världen som att den just då bara består i det som kommer på tentan. Ex nu är allt bakterier och andra mikroorganismer samt sensorik. Så som att analysera sallad, se hur den ser ut, tänka sig vilka mo (=mikroorganismer) som lever där osv osv.
Nollningen avslutad 2011-09-22
Det var ett tag sedan jag skrev sist, men så har jag några minuter över åt att skriva här. I övrigt har det varit mycket att göra med både skolan, nollningen och gymnastiken. Har nyligen gått en helgkurs inom gymnastiken där vi lärde oss om anatomi, ledarskap, biomekanik, träningslära och psykologi. Mycket intressant och lärorikt, känner att det är saker som jag kan tillämpa i mitt vardagliga liv i nästan vilken situation som helst.
Nollningen är nu över och det har varit helt underbart att få lära känna alla dessa fantastiska människor. Jag har länge saknat att ha vänner som kanske inte nödvändigtvis går i klassen, så att man får lite annat att prata om än skolan, för annars blir det lätt att man halkar in på det spåret. Så det känns både bra och sorgligt att det nu är över med alla skojiga aktiviteter, men vännerna finns kvar.
Snart är det tenta! Den närmar sig med stormsteg även om det är ett litet tag kvar.
Sjukling 2011-09-10
Nu vet man att skolan har börjat, då man har blivit förkyld.
Nollningen är inne på sin slutspurt och kommer att avslutat med en gasque om en vecka.
I skolan håller vi nu på med sensorik och mikrobiologi och vi fick nyligen tillbaka våra bekterieodlingar som vi tittade på i mikroskåp. Vi har även tittat på mögel och andra svampar. Här om dagen hämtade vi ut våra kockkläder, som vi ska ha under termiens olika lab i kök.
På måndag ska vi jobba i kök, med att slyta, safta och ev. fermentera. Så det ska bli spännande och mysigt. Hoppas att man får ta med lite sylt och marmelad hem :)

Blodagarplatta med odling av Staphylococcus aureus.