Äppel- och blåbärspaj
Mjölkfri. Ca 20 min förberedelser, 1 h i ugnen.
Ingredienser:
1,5 dl Milda culiness
4 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk baakpulver
1 msk vanillinsocker
3 äpplen
2 dl blåbär
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och riv äpplena.
- Häll margarinet i en skål, tillsätt socker och rör om.
- Tillsätt vanillinsocker och bakpulver och rör om.
- Tillsätt lite av mjölet i taget, ev behöver man ta mer eller mindre. Det ska bli små fina klumpar av degen, som inte fastnar i varandra.
- Tag ca 2/3 av degen och strö ut i botten och platta till med en gaffel.
- Strö över äpplena i ett jämnt lager.
- Strö över frysta blåbär.
- Strö över sista degen.
-
Ställ in i ugnen i ca 1 h. De sista 10 min, hög värmen till 200°C för att få fin färg på pajen.


Kommentarer
Trackback