Maränger 2011-08-18

Jag gjorde ju nyligen ett inlägg där jag visade att jag hade gjort maränger, samt i tårtreceptet krävs maränger. Så här kommer nu ett marängrecept. 
Maränger Tre bottnar och ca 20 vanliga, tar två h i ugnen och ca 30 min att förbereda och baka ut.
Ingredienser
5 dl äggvitor
2 - 2,5 dl socker
  1. Vispa äggvitorna med en elvisp tillsammans med socker. Smeten ska bli mycket fast i konsistensen.
  2. Lägg ner smeten i en plastpåse. Klipp ett litet hål där vars smeten ska spritsas ut.
  3. Spritsa ut marängerna på bakplåtspapper.
  4. Låt sedan stå i ugnen tills de stelnat och fått önskad färg.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0