Del I avslutad del II påbörjad 2011-10-03
Nu har jag avverkat del I av denna terminen (redan!) vilket var sensorik och mikrobiologi. Ett spännande och lärorikt avsnitt, där vi inom sensoriken fick lära oss mer om de olika sensoriska testerna och hur man utför dem. När man utför ett sensoriskt test så vill man jämföra ex smak, lukt, ljud, syn och känsel av produkten. Inom den mikrobiologiska delen lärde vi oss mer om mikroorganismer så som bakterier och virus, vilka ger matförgiftning osv. Också ett spännande område vilket jag numera tillämpar mer frekvent än tidigare. Jag har blivit mycket mer medveten om alla så krabater som lever på oss och överallt och framförallt hur man ska göra för att undvika de sjukdomsframkallande (patogena) mikroorganismerna.
Nu siktar vi fram emot del II av denna kurs, vilket kommer att innehålla mer praktisk tillämpning i kök, dvs vi ska lära oss att LAGA MATEN. Hur man effektivast hackar en lök osv osv. Det ser jag mycket fram emot att få lära mig, kanske delar jag med mig av mina nyinlärda "kockknep" i senare inlägg.
Just nu håller vi på att läsa om livsmedelskvalitet och de olika aspekterna av det.
Kommentarer
Trackback